Sara Lea Svensdottir Sara Lea Svensdottir

Reis til Hitra i vinter

Dyrk fellesskapet i trivelige omgivelser med godt vertskap. Hitra er spennende også på vinteren. Her er det spesielt godt tilrettelagt for firmaturer og andre gruppereiser.

Games & grill i lavvoen på Dolmsundet

Lavvoen og eventparken på Dolmsundet er perfekt for teambuilding, firmafester og andre livfulle gruppearrangement året rundt.

Games & grill er et populært arrangement hvor det først legge opp til spennende teambuilding med aktiviteter tilpasset gruppen. Gruppen deles opp i lag og konkurrerer mot hverandre, noe som sørger for at konkurranseinstinktet kommer til overflaten.

Etter teambuildingen serveres det en flott grillbuffé inne i lavvoen. Stemningen rundt bålet er både koselig og uformell. Lavvoen har bar og sjenkebevilgning. Etter middagen kan det legges opp til quiz, karaoke og dans.

Lavvoen holder behagelige temperaturer og kan romme opp til 100 personer.


Dolmsundet Sea Lodge

Denne store luksusvillaen er som et eget lite hotell. Den har fasiliteter som gjør at den tilfredsstiller mange behov og mulighet til å møte den servicegraden du ønsker.

Villaen huser 5 store soverom og bad og kan ha opp til 20 sengeplasser. Ønskes fler rom kan det legges til hotellrom på Dolmsundet hotell som ligger i direkte nærhet. Huset har stort, velutstyrt kjøkken, dining og store fellesarealer med panoramautsikt ut over Dolmsundet. Det finnes også en 86” C-touch konferanseskjerm som gjør huset perfekt for styresamlinger eller andre møter.

I tillegg har huset sauna, jacuzzi og egen flytebrygge med stupetårn. Alt som kan brukes etter hvor dristig dere er i vintermånedene.

Servicegraden tilpasses deres behov, det kan serveres lunsj og 3-retters middag med egen kokk og servitør samt “homestyle frokost” med råvarer som er handlet inn og ligger klare i huset.


Skjærgårdsparadiset Kvenvær

Stille, rolig, værhardt og naturskjønnt. La vertskapet i den lille granda Kvenvær ta dere imot med åpne armer!

Her finnes det aktiviteter på land og til vanns; ostesmaking på Hitra Gårdsmat eller skjærgårdssightseeng. Restaurant med deilige lokale retter, møtefasiliteter og særegne, stilfulle overnattingsenheter.

Kvenvær byr akkurat på den særegne, autentiske ekslusiviteten som er så populært i dag.


Ostesmaking på Hitra Gårdsmat

På det lille ysteriet Hitra Gårdsmat driver de med filosofien at glade kyr gir gode oster. Og dette stemmer vel ganske godt fordi deres oster er godt meriterte med gull og andre medaljer fra VM, NM og er rekke andre kåringer.

Hos Hitra Gårdsmat får du hilse på kyrne i fjøsen og bli med ned til ostegrotta mens du får høre om produksjonen og gården. Sist men ikke minst får du smake på gårdens mange spennende oster.

For grupper opp til 10 pers kan ostesmakingen skje nede ved grotta og for større grupper er vi oppe i restauranten.


Hjorten Hotell

Sentralt på Hitra, midt i Fillan sentrum finner du et moderne, hjemmekoselig Hotell med gode fasiliteter.

Hotellet besitter 45 unike hotellrom, mange med havutsikt, ode møtefasiliteter slik som toppetasjen “Tonningen”, en restaurant som gjerne serverer lokale råvarer og bar.

Ikke minst byr de på hyggelig og proffesjonellt vertskap.


Ønsker du å besøke Hitra i vinter? Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Explore Hitra

post@explorehitra.no

902 60 453

Les mer
Sara Lea Svensdottir Sara Lea Svensdottir

Magiske julebord på Hitra

Ønsker du å legge julebordet til Hitra er vi gjerne behjelpelig med koordingering, booking og gjennomføring. Vi samarbeider med lokale aktører og syr sammen oppholdet for deg. Alt samles i en faktura etter oppholdet.

Lavvoene på
Dolmsundet Hotell

Juleinspirert grillbuffet, dessert og kaffe. Åpen bar og dansegulv med musikk og lys.

Lavvoene på Dolmsundet byr på et utradisjonellt og koselig julebord rundt bålet i deres store lavvoer.

  • En tilbakelent uhøytidelig atmosfære

  • Lavvoen er oppvarmet og holder 20-22 grader

  • Parken har gode toalettfasiliteter.

Kombiner med opphold I Dolmsundet Sea Lodge


Fiskarbondens julebord

Gjør noe anderledes, opplev noe autentisk! Destinasjon Kvenvær byr på god mat, varmt vertskap og flotte omgivelser. Bo i unike hus og leiligheter i grenda Kvenvær, slik som “bryggeloftet” og “sjåen” og nyt en vidunderlig aften på Brygga restaurant. Kvenvær byr på gode opplevelser både inne og ute; badstu med jacuzzi, ostesmaking på Hitra Gårdsmat og skjærgårdssightseeing.


Hjorten hotell

Buffet med tradisjonell julemat, juletapas og desserter. Velkomstdrikke og kaffe inkludert. Live underholdning.

Hjorten Hotell ligger sentralt i Fillan sentrum og byr på lune omgivelser og god service.





Aktiviteter

 

Ta kontakt for tilbud

post@explorehitra.no

902 60 453

 
Les mer
Sara Lea Svensdottir Sara Lea Svensdottir

Gjør kursingen til en opplevelse

Vi har større grunn til å huske små detaljer i sammenheng med en heftig opplevelse! Hvorfor ikke kombinere kursing av ansatte med noe minneverdig?

Ta med dine ansatte til spennende Hitra for ny faglig input. Gjør kurset uforglemmelig ved å sette av tid for spennende aktiviteter.

Sømløs logistikk og planlegging

Bestiller du turen gjennom oss sørger vi for en sømløs logistikk under oppholdet på Hitra. Slik at dere kan senke skuldrene og fokusere på det faglige.


  • Flotte hoteller

  • Gode fasiliteter for kursing

  • Masse god lokalmat

 

Vi skreddersyr etter deres behov og budsjett!

Aktiviteter og kursfasiliteter for grupper opp til 100 personer!


Øyriket har mye spennende å by på - alt fra heftige opplevelser, spennende kultur, lokal mat av ypperste klasse og vakker natur!

Ta en liten titt på hva vi kan anbefale kombinert med et kursopphold:

 

Ta gjerne kontakt for et uforpliktende tilbud!

Vi hjelper deg gjerne med å planlegge din neste tur.

Kontakt oss

post@explorehitra.no

902 60 453

Les mer
Sara Lea Svensdottir Sara Lea Svensdottir

Årets mest spennende firmaturer?

Endelig er det på tide å gjenskape fellesskapet ved å reise sammen og oppleve noe nytt. Da er det naturlig å legge turen til det som kanskje har blitt en av Norges mest spennende regioner - nettopp Trøndelag.

Vi i Explore Hitra kjenner øyregionen Hitra og Frøya og håndplukker noen av de beste opplevelsene for ditt firma. Slik at dere kan senke skuldrene og fokusere på å endelig komme i reisemodus igjen!

 

Øyregionen har mye spennende å by på - Alt fra heftige opplevelser, spennende kultur, lokalmat av ypperste klasse og vakker natur!

Vi tilpasser reisen deres behov og formål; om det skulle være for eksempel faglig påfyll, styresamling, jubileum, eller tembuilding.

 

Sjekk ut noen av våre spennende tematurer:

 

Sammen med våre gode partnere kan vi gi deg skreddersøm med hva du måtte trenge. Være det seg møtelokaler, ulike typer overnatting, fleksible aktivitetstilbud og transport.

Ønsker du å besøke øyregionen? Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud!

 

Kontakt oss

post@explorehitra.no

902 60 453

 
Les mer
Stian Vatn Stian Vatn

Matparadiset Helgebostad

På øya Helgebostad ligger to gårder tett i tett som har lyktes med sine produkter.

Hitra gårdsmat

har vunnet en rekke priser for sine oster. Her får du oppleve glade kuer som gir grunnlaget for god ost. Se kalvene på enga og bli med inn i ostegrotta.

Vi får også smake noen av de gode ostene, og det er mulighet for lunsj på forespørsel.

På nabogården bugner det av grønnsaker og urter i Elisas hage. Noen av dem så unike at de har blitt levert til Michelin restauranter.

På Helgebostad hagebruk

får vi en omvisning i hagen, høre mer om grønnsaksdyrking og mulighet til å kjøpe med deg varer hjem.

Turen til Helgebostad kan kombineres med øl-smaking i de sjarmerende lokalene til

Storm Brygghus

Ølsmaking hos Stor Brygghus kan kombineres med tur til Helgebostad/ Kvenvær eller bestilles alene. I de sjarmerende lokalene, som tidligere har huset både eldreboliger og asylmottak, får vi en innføring i bryggerikunsten. Vi får smake øl, og kanskje drar verten fram gitaren og gir oss en flott musikalsk opplevelse.

Les mer
Gruppeturer, Ferdige pakker, Matopplevelser Stian Vatn Gruppeturer, Ferdige pakker, Matopplevelser Stian Vatn

Hitra gjennom århundre

Hitra har mye historie å by på, fra ulike århundre. Kystkulturen er en helt egen del av kulturen i Norge og på Hitra finnes det mange historier fra den gamle kystkulturen. På denne turen vil dere få oppleve noen av disse historiene og se hvor mye dette har vært med å prege dagens Hitra.

Hitra har mye historie å by på, fra ulike århundre. Kystkulturen er en helt egen del av kulturen i Norge og på Hitra finnes det mange historier fra den gamle kystkulturen. På denne turen vil dere få oppleve noen av disse historiene og se hvor mye dette har vært med å prege dagens Hitra.


Dagsoversikt


Dag 1

Innsjekk på Dolmsundet Hotell som ligger midt i hjertet av historiske Hitra. Hotellet har et eget preg over seg. Det er moderne samtidig som det gir en varm og koselig følelse. De tilbyr både hotellrom og komfortable leiligheter. På kvelden serveres det middag på hotellet.


Dag 2

Etter frokost starter dagen med litt konkurrering. Like ved hotellet ligger et autentisk langhus fra Jernalderen. Her deles gruppen i lag og deltar i Jernalder-OL. Det konkurreres i blant annet tømmerhogging, tautrekking, hesteskokasting og jernalder-quiz. Etter konkurranse er det premieutdeling og en deilig jernalder-lunsj i langhuset.

Deretter er det mulig å legge inn et besøk på Dolm kirke for de som ønsker det. Dette er en av de eldste bygningene langs Trøndelagskysten, det antas at den ble bygget rundt 1500-tallet.

På ettermiddagen går turen ned til sjøen hvor Nattseilerne venter for å ta dere med til det gamle handelsstedet Hopsjø. Dette er et sted med mye historie fra flere århundrer. Det ligger blant annet et hvalfangstmuseum der fra den tiden det var et aktivt fangstmottak. Besøk også en gammel autentisk krambu som er en av Norges eldste butikker. Dagens avsluttes med en tradisjonell Hitra middag i restauranten Traktørstedet Landstrykeren på Hopsjø.


Dag 3

Dagen starter frokost og deretter en gåtur til toppen av Håvikfjellet. Turen er omtrent 3,5 km tur/retur og byr på en nydelig panoramautsikt utover Hitra og Frøya på toppen. I ryggsekken ligger en tradisjonell norsk matpakke og noe varmt å drikke.

Deretter går turen til Hitra Gårdsmat på Helgebostadøya. Her er det drevet gårdsbruk siden før det var vegforbindelse til øya. Til tross for utfordringene er gården blitt meget suksessfull, spesielt i osteproduksjon. Her serveres Bondens lunsj sammen med et innblikk i gårdbrukernes historie.

På kvelden serveres middag på hotellet.


Dag 4

Frokost på hotellet før utsjekk og avreise.

 
 

Varighet

4 dager (3 overnattinger)


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Pris

På forespørsel


Les mer
Gruppeturer, Ferdige pakker, Matopplevelser Stian Vatn Gruppeturer, Ferdige pakker, Matopplevelser Stian Vatn

I Ægirs Rike

Hitra-krabben har blitt et kjent fenomen, og ingen tilbereder krabbe som chef Ola på Ansnes Brygger, her vil dere både bo og spise. Ægir er i følge norrøn mytologi en jotun som rår over havet, på samme måte rår sjømatkokkene hos Ansnes over kjøkkenet under Ægirs aften, som dere vil ha gleden av å oppleve.

Hitra-krabben har blitt et kjent fenomen, og ingen tilbereder krabbe som chef Ola på Ansnes Brygger, her vil dere både bo og spise. Ægir er i følge norrøn mytologi en jotun som rår over havet, på samme måte rår sjømatkokkene hos Ansnes over kjøkkenet under Ægirs aften, som dere vil ha gleden av å oppleve.


Dagsoversikt


Dag 1

Dere starter turen med en utstilling om akvakultur, med film og en matbit fra havet i Ægir hallen ved kystekspressterminalen på Sandstad. Deretter drar dere til Ansnes Brygger. Her vil dere bo de neste dagene i koselige leiligheter helt ved sjøkanten.

Kvelden starter dere med ølsmaking og omvisning på mikrobryggeriet med eier, kokk og ølbrygger Ola Skjåk Bræk, før det blir servert middag. Ægirs Aften er et fantastisk sjømatbord med alt øya har å by på.


Dag 2

Etter frokost går turen til HitraMat hvor dere vil få en guidet tur og lunsj på Europas største krabbefabrikk. Dagen fortsetter i frisk luft med en fottur rundt Ulvøystien. Turen er 7,6 km og tar ca. 2-3 timer.

På kvelden er det muligheter for å benytte Ansnes Brygger sitt utendørs spa, før en kulturell kveld og middag på stedet.


Dag 3 - Hjortegården

Frokost og utsjekk av Ansnes Brygger. Deretter buss tilbake til kystekspressterminalen på Sandstad.


Om dere ønsker en ekstra dag

Etter frokost drar dere med rib-båt ut på havet for en hel dag med øyhopping i skjærgården utenfor Frøya. Dette er en utflukt som gir deg en frihetsfølelse utenom det vanlige. Mausund, Bogøyvær og Sula er alle fiskelandsbyer hvor det er aktivitet gjennom hele året og gir et inntrykk det er vanskelig å finne andre steder i Norge. Alle disse øyene har spiseplasser med en maritim atmosfære. Dere vil også besøke Sula fyrtårn som står på øyas høyeste punkt, 37 moh. På turen er det store sjanser for å se både ørn, sel og eksotiske fugler.

 
 

Varighet

3-4 dager


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Pris

På forespørsel


Les mer
Gruppeturer, Ferdige pakker Stian Vatn Gruppeturer, Ferdige pakker Stian Vatn

En kulinarisk tidsreise

Er du klar for en tredagers tidsreise med daglige kulinariske opplevelser?

Reisen starter i jernalderen med middag i et ekte langhus, før dere plutselig er tilbake i det 21.århundre med et innblikk i en av Norges største eksportvarer, nemlig laksen. Siste stopp er en middag i 1700-tallet på Hopsjøbrygga med landets eldste butikk og en historisk middag. Dere vil bo på Dolmsundet Hotell, et sted med koselig atmosfære og moderne fasiliteter.

Er du klar for en tredagers tidsreise med daglige kulinariske opplevelser?

Reisen starter i jernalderen med middag i et ekte langhus, før dere plutselig er tilbake i det 21.århundre med et innblikk i en av Norges største eksportvarer, nemlig laksen. Siste stopp er en middag i 1700-tallet på Hopsjøbrygga med landets eldste butikk og en historisk middag. Dere vil bo på Dolmsundet Hotell, et sted med koselig atmosfære og moderne fasiliteter.


Dagsoversikt


Dag 1 – Velkommen til jernalderen

Dere ankommer Hitra på ettermiddagen og drar direkte til Dolmsundet Hotell hvor dere vil bo de neste dagene.

En Jernalder middag vil bli servert i et langhus fra Jernalderen som ligger like ved hotellet. Inne i langhuset blir det fortalt historier fra Jernalderen og servert mjød, som antagelig er den eldste alkoholholdige drikken.

Mulig tillegg til pakke: Det arrangeres Jernalder-OL. Gruppen deles i lag og konkurrerer i saging, tømmerhogging, tautrekking, spikerhamring, hesteskokasting og en jernalder-quiz. Etter konkurransene er det premieutdeling i langhuset.


Dag 2 – Historie og moderne lakseoppdrett på Hitra

Etter frokost går turen til kommunesenteret Fillan, og Kystmuseet – hvor dere kan besøke de to faste utstillingene:

«Folket i Flatvika»er ei utstilling om en flergenerasjonsfamilie som bor på en typisk liten gård et sted på Trøndelagskysten i året 1920. På denne tida er det et viktig tidsskille her på kysten: Overgangen fra den gamle, tusenårige kystkulturen og til vår moderne tid. Når du kommer til Flatvika, kan du få møte noen av dem som bor der. Ved hjelp av en lomme-pc kan du høre at de snakker til deg og forteller deg sin historie.

«Russerforliset, Jedinorog».En kald og stormfull oktobernatt i 1760 drev et russisk marinefartøy hjelpeløst i Ramsøyfjorden. Under full storm forliste til slutt skipet mot Sæbuøya på Hitra. Hele den russiske besetningen omkom i forliset.. eller gjorde de egentlig det?

Besøk på oppdrettsanlegg

Etter frokost er det en kort kjøretur til Kystmuseets avdeling på hurtigbåtterminalen på Sandstad. Der er det først ei utstilling om havbruk. Den gir et innblikk i den moderne norske oppdrettsindustrien som ligger langs Trøndelagskysten. Deretter går turen med rib-båt ut til en av øyrikets mange oppdrettsanlegg. Sammen gir dette en unik erfaring med både lærdom og opplevelse rundt fiskeoppdrett.

På vei tilbake til terminalen gjøres det et stopp på Terningen fyr, etablert i 1833. Fyret består av et tolv meter høyt tårn i betong. Her nytes en god lakselunsj før ferden går tilbake til terminalen på Sandstad.

På kvelden foreslår vi hotellets buffet, eller at dere velger et av våre middagsalternativer fra brosjyren vår «Matpakka, Smaken av Hitra», som du finner her på ExploreHitra.no.


Dag 3 – Tilbake til 1700-tallet på Hopsjø

Etter frokost er det tid for pakking og utsjekk fra Dolmsundet Hotell. Turen går så til Hopsjø Kyst og Kultursenter. På det gamle handelsstedet får dere høre historien om proprietærene som utviklet Hopsjø til å bli et av landets viktigste handelssteder på 1700-tallet. Dere får også oppleve en autentisk gammel krambu slik den framsto i riktig gamle dager og besøke det gamle hvalfangstmuseet med gjenstander og autentiske skildringer fra hvalfangstmottaket på Hestnes.

Middag vil også være her på Hopsjø, inne på Traktørstedet Landstryker’n serveres «Moder Parelius’ bryllupsmeny» med storferull, ferskfiskball og tilbehør.

Kjøpe lokalmat og hjemreise

Oppholdet på Hitra avsluttes med en tur til Hitra Salmon på vei tilbake over øya. Her kan det kjøpes produkter fra både laks og hvit fisk.




 
 

Varighet

3 dager


Antall deltakere

Min. 10 personer
(Eller til prisen for 10 personer)


Sesong

Hele året


Pris

På forespørsel


Les mer